Natuurlijk moeten wij zuinig zijn op ons lichaam. Wij realiseren ons te weinig wat dat lichaam allemaal voor ons doet en zeker de voeten worden ondergewaardeerd.

Hoe bewust zijn wij ons eigenlijk wat zij allemaal mogelijk maken?

Onze voeten worden gezien als onderdanen, een woord dat ook een negatieve betekenis heeft, terwijl wij juist onze voeten – die ons overal brengen waar wij willen zijn – veel meer moeten koesteren. Niet alleen in deze tijd, met de zomer in aantocht, en onze voeten en teennagels weer openbaar worden.

Laura Molema – Twisk runt haar voetverzorging praktijk; de Bloem in Kudelstaart.

Wat zij allemaal weet te verhelpen aan vervelende ongemakken maakt haar bij haar cliënten zeer gewaardeerd. ‘Het wandelen is een genot geworden.’  Voor problemen met kalknagels, ingroeiende nagels, overtollig eelt, likdoorns, overlast van wratten is men bij haar aan het goede adres. Zij maakt de voeten weer trotse en geziene onderdanen.

Geboren verzorger

Na het werken in de gehandicaptenzorg was Laura op zoek naar een nieuwe uitdaging… zij ondernam een interessante zoektocht, keek naar verschillende mogelijkheden maar voetverzorging bleek het best bij haar te passen. ‘Ik heb een goede keuze gemaakt.’zegt zij heel tevreden.

Laura is een geboren helper, zij straalt vertrouwen uit, denkt in oplossingen en niet in problemen daarmee is zij een ideale voetverzorger.

Wat betreft het hulp zoeken bij voetproblemen is er nog wat terughoudendheid, ook schaamte. Maar Laura bezit over de gave iedereen op zijn/haar gemak te stellen. Er is altijd een luisterend oor, bij Laura is er aandacht voor de totale mens. ‘Ik ben geïnteresseerd in de verhalen van mijn cliënten. Er zijn mooie maar ook verdrietige gesprekken. Met velen heb ik een mooie band opgebouwd. Het publiek is divers, de mannen zijn nog wat terughoudend  maar voor hen is het net zo belangrijk hun voeten goed te verzorgen. Jongeren zien ook steeds meer voordeel om goed voor hun voeten te zijn en ondervinden de positieve effecten.’

ZAAI

Een brief van de gemeente en een aanmoediging van een oud-Zaailing waren genoeg om zich aan te melden bij ZAAI. ‘Mijn aanpak en denkwijze is anders geworden. Ik sta steviger in mijn schoenen, ik heb meer als ondernemer leren denken. En door de masterclass Social Media weet ik nu hoe dat medium beter werkt, hoe ik voetverzorging onder de aandacht kan brengen. Facebook voor ouderen en Instagram voor jongeren.’ Het contact met buddy Michele Rademaker (orthomoleculaire praktijk) was voor beiden heel leerzaam en prettig. ‘Wij hebben afgesproken om contact te houden.’ Bij het uitreiken van de certificaten tijdens het slot event had haar personal coach een mooie passende en treffende quote voor Laura waar zij heel blij mee was:  ‘In plaats van de lat steeds hoger te leggen, kun je er ook af en toe op gaan zitten.’

Voor meer informatie over ZAAI mail naar; Kirsten Verhoef (project-organisator) kirsten@syltsupport.nl of bel naar 0297 – 366182.

 

Door Janna van zon