Soms is het best moeilijk om een goede schets van iemand te maken zonder hem of haar tekort te doen. Zo iemand is Pepijn Pieter Drost. Misschien past de benaming een sociaal bewuste duizendpoot met twee rechter handen en een eco-dreamer het best bij hem. Als kind woonde hij in Engeland zat op the American Highschool en op Kingston University behaalde in the UK zijn Bachelor Product Furniture Design en kwam als begin twintiger weer terug naar Nederland. Ging vervolgens werken als meubel ontwerper, liep stage bij Jan de Bouvrie in het Arsenaal Naarden, werd door grote bedrijven ingehuurd voor o.a. het verbouwen van de Tommy Hilfinger shops, musea en horeca. Reisde van hot naar her en toen kwam Corona. Zijn hectische leven stond volkomen stil. Achteraf gezien heeft Corona hem veel goeds gebracht want Pepijn ging samen met zijn echtgenote Denise  een nieuw avontuur aan. En dat werd Eco- dreamer. Ook zoon Sakda is gebiologeerd en geïnteresseerd in het werk van zijn ouders.

Inspiratie en Lef

‘Ik heb iets voor je meegenomen.’ zegt Pepijn en ik krijg een klein zakje waarin leuke vormen gestanste confetti zit. ‘Het is het “restafval”van de papieren intentie boompjes die hij en zijn vrouw hebben ontworpen. De confetti bevat kruidenzaadjes die je zelf kunt kweken. Het is zo een prachtige blij makende vondst, hetgeen ook telt voor de boompjes. Het wordt duidelijk dat Pepijn zich intens bezig houdt met de toekomst van de aarde. ‘Wij willen anderen maar ook onszelf blijven inspireren om duurzame keuzes te maken. In 2023 hebben wij besloten om nog groter te durven dromen. Voor een kleine startende en duurzame ondernemer is dat best een uitdaging. zoals het het zoeken en vinden van gecertificeerde grondstoffen, nieuwe toepassingen en nieuwe productieketens opzetten.’

Samen creëren

 ‘Wij geloven in de kracht samenwerken met andere eco-dreamers, een ieder gedreven door eigen unieke eco-dromen creëren wij nieuwe duurzame producten.’ Een mooi voorbeeld is de door Denise ontworpen vest waarvan je in een handomdraai ook een leuke tas kan maken. Op de website www.eco-dreamer.nl staan tal van dit soort inventieve voorbeelden. Een ander interessant voorbeeld is de eigen microbrouwerij in Kudelstaart waar het limited bier – met eigen bedachte recept en duurzame ingrediënten – wordt gebrouwen.

Het bijzondere van dit heerlijk smakende lokale biertje is; dat er niets verloren gaat. Met andere biologische producten worden muesli koeken, stroop, compote, jam enz… gemaakt.

ZAAI

De hectiek van voor de Corona periode heeft een andere dimensie gekregen. Nog altijd wordt er hard gewerkt maar wel met een andere mind-set. Pepijn is nog steeds – met oog voor detail – meubelmaker. ‘Ik werk graag met mijn handen om iets moois te maken voor nu en voor later.’ Hij stapt ook vol vertrouwen overal op af, staat op markten om zijn passie en missie door te geven aan anderen. Wat ZAAI betreft was voor hem de masterclass Sales het meest interessant evenals het netwerk van startende ondernemers. Met een aantal ZAAI deelnemers heeft hij een goede click. ‘Wij helpen elkaar waar nodig is.’

 

Janna van zon