Lisette Sier werkte jaren in het AMC als bestralingsthrapeute, mooi werk maar de werktijden waren van dien aard dat er gezocht werd naar een andere baan. Die kwam er maar daar ebde het werkplezier steeds verder weg. De tijd leek aangekomen het roer geheel om te gooien. Van kinds af aan was zij dol op zelf koekjes en taarten bakken even speelde het zelfs toen door haar hoofd een banketbakkersopleiding te gaan volgen maar de afstand tussen Aalsmeer en Amsterdam was in die tijd voor haar te groot. Het werd de middelbare school en daarna studeren o.a. psychologie. In deze tijd van twijfel hoe nu verder zei haar hart; ‘ga taarten bakken’ en het hoofd; ‘is daar een markt voor?’ Het antwoord kwam tijdens de Coronaperiode, ineens kwam er meer tijd en verlieten veel taarten de oven, die gretig aftrek vonden. Waarom ga je hier toch niet jouw vak van maken? vroeg haar partner zich af. En zo geschiedde…Zo ontstond Sier en Zoet!
Het leven vieren! Maar hoe doe je dat?
Lisette heeft nu haar eigen bakkerij aan huis en het gaat zo goed dat zij alle reden heeft om te dromen en fantaseren over een toekomstige theetuin. Nu bakt Lisette ook wel heel bijzondere taarten, deze zien er prachtig uit en zijn tongstrelend lekker.
Zij zijn ook persoonsgebonden. ’Ik maak graag taarten die passen bij degenen voor wie de taart bedoeld is.’ Daarmee weet zij zich te onderscheiden en verklaart ook haar succes. De creatieve geest van Lisette zorgt er voor dat zij met iedere taart een mooi visitekaartje afgeeft. Zoals een dankbare klant ooit zei; ‘Het zijn allemaal eetbare kunstwerken.’ Een taart bestellen bij Lisette betekent voorpret.
‘Je moet het leven vieren,’ maar… wat als er niets te vieren valt? Je intens verdrietig bent om het verlies van een dierbare? Zou daar dan ook een taart bij passen? De ervaring heeft uitgewezen dat het ritueel van het samen aansnijden van de taart denkend aan de overledene helend werkt. Ondanks al het verdriet biedt de zoetheid van de taart troost. ‘Het is geen eenvoudig onderwerp maar wel de moeite waard om het bespreekbaar te maken,’ weet Lisette vanuit ervaring. Om zelf een bijdrage te kunnen leveren aan een voor anderen memorabel moment maakt voor haar het bakken van taarten nog meer bijzonder. ‘Een taart pas altijd bij mooie en minder mooie momenten’, is haar mening. En gelukkig weet Lisette daar steeds meer mensen met haar Sier en Zoet van te overtuigen
ZAAI
‘Geld kunnen verdienen met taarten bakken, ik word er blij van. Het was toen ik begon niet eenvoudig om een prijs te bepalen. ZAAI lijkt voor mij wel een snelkookpan, ik heb in korte tijd zoveel geleerd over mijn eigen bedrijf. De intervisie-avonden en masterclasses zijn leerzaam. Je kunt er uithalen wat bij je past. Ik heb een fijne buddy en wij houden elkaar scherp. Van ZAAI heb ik geleerd dat geld verdienen leuk mag zijn.’
Voor meer informatie over ZAAI; Kirsten Verhoef (project-organisator) kirsten@syltsupport.nl of per tel. 0297-366182
Door: Janna van Zon
Geef een reactie